Polaznici obuke „Spoji i zavari“ potpisali ugovore

Gradska opština Kostolac, u saradnji sa Nacionalnom službom zapošljavanja i Srednjom tehničkom školom „Nikola Tesla“, Kostolac, uz podršku Ministarstva omladine i sporta, realizovala je projekat „Spoji i zavari“. Ugovore o radu sa PD „PRIM“ doo Kostolac je potpisalo svih 39 polaznika koji su uspešno završili obuku i dobili sertifikat.

Predsednik GO Kostolac, Ivan Savić je čestitao polaznicima na zaposlenju poručivši im da je na njima , posle pružene šanse za zaposlenje da se pokažu na radnom mestu.

Direktor PD „PRIM“ doo Kostolac, Predrag Slavković je rekao da je zapošljavanje mladih ljudi na poslovima zavarivanja, odnosno reparacije uređaja , izuzetno značajno jer predstavlja prvi korak u
menjanju starosne strukture preduzeća i vodi ka unapređenju poslovanja firme, koja želi da postane nosilac metaloprerađivačke delatnosti u našem kraju.

Ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić je istakao značaj projekta „Spoji i zavari“ koji je dao mogućnost mladom čoveku da kroz stečeno znanje i ulaganje usebe, sa stečenim sertifikatom dobije zaposlenje.